Spread the word! – Week van het Oorsuizen 2-8 februari 2015

Spread the word! – Week van het Oorsuizen 2-8 februari 2015

Stichting Hoormij, de nieuwe federatie waar de NVVS deel van uitmaakt, vraagt in de Week van het Oorsuizen (2-8 februari) aandacht voor tinnitus (oorsuizen), de gevolgen en wat je kunt doen als je tinnitus hebt. Helpt u mee?

Mensen die een constante piep, suis of fluit horen, krijgen vaak van hun arts de diagnose ‘oorsuizen’ en de boodschap ‘het is niet te genezen, leer er maar mee leven’. Dat laatste is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe dan? Stichting Hoormij helpt mensen daarbij, met voorlichting, lotgenotencontact en belangenbehartiging. Ook wijzen we op het aanbod aan hulpverlening, want je hoeft het niet alleen te doen!

Er is hulp!
Naar schatting hebben 1 miljoen mensen in Nederland een vorm van oorsuizen. Het aantal mensen met tinnitus neemt de laatste jaren toe. Daarom houdt Stichting Hoormij van 2-8 februari de Week van het Oorsuizen: een publiekscampagne met thema ‘Oorsuizen: er is hulp’, waarbij we niet alleen onze eigen achterban informeren (o.a. via social media), maar vooral ook de landelijke media opzoeken met persberichten en video’s. In deze week zullen diverse subthema’s aan bod komen, zoals wat is tinnitus, ervaringsverhalen, hulpverlening en preventie (jongeren & gehoorschade). We raakten geïnspireerd door de Tinnitus Awareness Week, die elk jaar in Groot-Brittannië wordt gehouden. In 2015 organiseren we nu in dezelfde week de Nederlandse Week van het Oorsuizen, met het voornemen hier een jaarlijkse traditie van te maken.

Like, share, retweet, comment: doe mee en spread the word!
Op deze pagina vindt u al het nieuws rondom de Week van het Oorsuizen. Houd ook www.facebook.com/nvvs.nl en @tinnitus_nl in de gaten voor meer info. Doe ook mee en ‘spread the word!’. Dat kan bijvoorbeeld door onze berichten te delen of door zelf een bijdrage te leveren via het Tinnitusforum of op social media met de #WeekvhOorsuizen.

Wil je diverse tinnitus geluiden beluisteren, klik dan op onderstaande afbeelding:

Schermafbeelding 2015-01-21 om 22.00.13

Meer lezen over tinnitus en over de Multiflex Tinnitus Technology, download dan gratis onderstaand Multiflex Tinnitus Technolgy Handbook (Eng)

Schermafbeelding 2015-01-21 om 21.55.09

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s